Socata

Print Friendly

IMG_6878 copy     

A trecut ceva timp de cand am baut pentru prima oara socata. Suc adevarat nu miunatiile cu bule care se gasesc in magazin si care nu au pic de soc in ele. De fapt, gustandu-l mi-am dat seama ca nici nu imi mai aminteam gustul. Imi aminteam doar ca imi placea foarte mult.

IMG_6886 copy

Cand am gasit la o babuta in piata flori de soc am zis sa incerc sa fac si eu. N-am avut pe cine sa intreb cum se face asa ca am gasit diverse retete pe bloguri culinare si ideea fiind asemanatoare am incercat si eu.

IMG_6880 copy

Ingrediente:

 • o mana de flori de soc
 • 200 gr zahar โ€“ jumate alb, jumate brun (Eu am facut asta pentru ca in ultimul moment mi-am dat seama ca nu mai am zahar alb asa ca l-am completat cu cel brun)
 • apa plata (nu pot folosi apa de la robinet pentru ca este groaznica dar daca voi aveti norocul sa locuiti intr-o zona in care apa este cu adevarat potabila, nu vad de ce nu ati putea sa o folositi)
 • 2 felii de lamaie

Am folosit un borcan de muraturi, cred ca are 3 litri. Am spalat bine florile de soc in caz ca misuna vreo vietate prin ele. Le-am pus pe fundul borcanului, le-am acoperit cu zahar si am turnat apa.

IMG_6881 copy

Am adaugat si feliile de lamaie si apoi am legat borcanul cu tifon.
L-am pus in balcon, in plin soare. A stat cam trei zile fara sa-l ating pentru ca am uitat de el :)). Cica ar trebui totusi amestecat din cand in cand.

IMG_6884 copy

Dupa cele trei zile, l-am strecurat si l-am pus intr-o sticla. Se pastreaza la frigider ca sa nu se acreasca. A fost delicios! De fapt, atat de bun incat nici nu am mai apucat sa fac poze produsului final.

IMG_6885 copy

Related posts:

4 Thoughts on “Socata

 1. Yuki on 20/06/2010 at 10:10 said:

  cata apa plata trebuie pusa la cate flori si cat suc iese?n-am baut niciodata socata ๐Ÿ™

 2. DiAnais on 20/06/2010 at 11:18 said:

  Pai am scris deja… la o mana de flori (3-4 buchetele) – 3 litri de apa (atat era borcanul). Fa-ti acum pana nu se trec florile, ca altfel tre sa astepti pana la anul. ๐Ÿ™‚

 3. Yuki on 20/06/2010 at 17:27 said:

  lol, am crezut ca atat era borcanul nu ca atata apa ai si pus ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ o sa caut in piata flori de soc ๐Ÿ™‚

 4. Vegan Girl on 08/09/2010 at 16:02 said:

  Ador socata, insa cu miere!Hai ca "m-am pus" pe blogul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation