Ceai alb cu portocale

Print Friendly

IMG_4193 copy Desi beau ceai aproape zilnic, nu reusesc niciodata sa-mi fac timp sa-l fotografiez pentru blog. Ceaiul face parte din ritualul meu de linistire drept pentru care al asociez tare bine cu lenea. 🙂 Ar fi pacat insa sa nu pun si pe blog aceasta bautura care face parte din viata mea de zi cu zi si la care nu as putea sa renunt. Voi incerca de acum incolo sa va prezint mai des si ceaiurile pe care le beau.

O sa incep cu un foarte aromat ceai alb cu portocale. Este un sortiment foarte potrivit cu perioada sarbatorilor, mai ales pentru cei care asociaza aceasta perioada cu portocalele. Atunci cand desfaci ceaiul mirosul de portocale se imprastie peste tot, aproape ca-mi vine sa rontai frunzulitele :).
IMG_4195 copy
Pe langa ceai alb si coaja de portocala acest ceai mai contine si petale de floarea soarelui si flori de lumanarica.
Se pregateste simplu, cam ca orice ceai. Aducem apa la fierbere si o lasam sa se raceasca 3 minute. Adaugam o lingurita de ceai pentru fiecare cana si lasam la infuzat 2 minute.
Acest ceai este minunat simplu, fara nici un fel de indulcitori care ii fura aroma. Are o culoare minunata, aurie si este limpede.
Ceaiul alb contine, ca si cel verde, cofeina dar este mai bland, lipsindu-i taria ceaiului verde. Se spune si ca ar avea proprietati antivirale si antibacteriene.
Sincera sa fiu, dupa culoare, frunzele din imagine nu-mi par a fi de ceai alb dar cum nu sunt specialista, ma iau si eu dupa ce scrie pe punga. Oricum, imi place mult.

IMG_4194 copy

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation