Ce nu face omul, de dragul mujdeiului :)

Print Friendly
Nu-mi place pestele! Nu-mi place ca pute, nu-mi place ca aluneca si e acoperit de o pelicula mucilaginoasa, nu-mi ca are oase care se opresc in gat si te fac sa intrii in panica si mai ales nu-mi place prajeala aia ingrozitoare cu malai! Bleah!

DAR…

Refuz sa ma consider bucatareasa pana nu voi incerca absolut tot ce se poate incerca intr-o bucatarie asa ca a trebuit sa o incerc si asta.

Tanti care mi l-a vandut ii zice fitofag…printul consort a zis ca-i crap. Am asistat de multe ori la curatarea pestelui (tatal meu fiind marinar si pasionat de peste) dar niciodata nu m-am gandit ca ar fi cazul sa si retin ceva. Iata-ma asdar cu masa de la bucatarie acoperita de ziare si cu animalul mirositor ce se cerea curatat cat mai curand tronand pe ea. Dupa lupte seculare in care am cotrobait youtube-ul si mintea printului consort (care era la servici si ma consilia prin telefon) am reusit sa-mi fac un plan si sa ma hotarasc sa ma apuc de curatat imputiciunea.

Operatiunea solzi a decurs jalnic, drept pentru care am cedat nervos si cum doamna mama tocmai ma suna, am invitat-o sa ma scape de pacoste. Rusine mie si bravo ei! 😀 I-a scos ce avea de scos, l-a taiat si spalat, si mi l-a lasat gata de pus pe gratar :D. Yupii for mum si alta data il iau gata taiat ca zau nu-i asta treaba de domnisoare :P.

In timp ce ma simteam vinovata ca nu am dus sarcina la capat si usurata ca nu tre sa-mi mai bag mainile prin scarbosenii m-am indeletnicit cu prepararea unui mirobolant mujdei de usturoi. Trebuie sa va spun ca eu sunt mare fana usturoi, atat de tare imi place ca l-as manca zilnic, pe tot ce se poate daca nu ar avea acel neplacut efect secundar de a indeparta ca prin minune lumea din jurul tau :).

Cat despre prepararea animalului, am zis ca fac pe isteata si-l pacalesc ca-i pe gratar:

Dar nu prea mi-a iesit caci betisoarele de aperitive sunt scurte iar tigaia are diametrul prea mare asa ca m-am suparat si l-am pus direct in tigaia teflonata. Fara ulei, doar putin sarat.

Si zau daca n-a fost bun: gustos, aromat, parca si un pic dulceag…si cu usturoiul pe langa…nici poze n-a mai apucat! 🙂

Deci pana la urma, poate ca nu tot pestele e asa rau…dar eu nu il mai cumpar intreg niciodata!

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation