Caietul de retete

Print Friendly

De mult vreau sa incep sa va prezint caietele, cartile si foile volante ๐Ÿ™‚ care ma ajuta sa ma descurc prin bucararie dar nu mi-am facut niciodata timp de asta. Vazand insa in ultima postare a Inei un caiet de bucate, m-a pleznit inspiratia si mi-am facut curaj. ๐Ÿ™‚

Cred ca toate bucataresele pasionate au un caiet de bucate plin de ulei, scortisoara, zahari, esenta de rom si diverse altele cu care a fost stropit de-a lungul anului. Pentru multe dintre voi, poate, respectivul caiet este pretios si de neinlocuit tocmai datorita timpului care a trecut peste el.

Acesta este si cazul meu cu acest caietel pe care vi-l prezint aici.

Dupa cum vedeti, este o agenda foarte, foarte veche – mai precis din 1979, pe vremea cand mama mea avea 23 de ani. Adica cu vreo 5 ani inainte de nasterea mea. Nici macar nu sunt sigura daca-l cunostea pe tata pe atunci.

In orice caz, caietul este plin de retete scrise de mana ei si probabil si preparate de ea. Retete pe care le-a invatat de la bunica sau le-a furat de pe la vecine (bunicii mei stateau si stau si acum la casa, la ลฃarฤƒ). A fost cu adevarat o emotie sa descopar ca a inceput acest caiet cam pe la aceiasi varsta pe care o aveam si eu cand m-am apucat de gatit.

Acum caietul are si retete scrise de mine. Retete pe care le pregatesc cel mai des, pe care imi place sa le am la indemana si retete care m-au atras si vreau sa le incerc in viitorul apropiat.

Caietul meu este ingalbenit de vreme si de conditiile vitrege in care a stat (aburi, caldura, toate cele tipice mesei din bucatarie); miroase a scortisoara si lamaie, paginile sunt valurite de la diverse lichide ce-au picurat pe el dar este cel mai de pret lucru din bucatarioara mea si nu l-as inlocui pentru nimic in lume.

Caietul vostru de retete cum este?

Leapsa pentru Ina, Isabela, Laura Adamache si Laura Laurentiu si oricui ii mai face placere. Daca va hotarati, nu uitati sa-mi lasati un link, sa vad si eu ce-ati scris. ๐Ÿ™‚

Related posts:

9 Thoughts on “Caietul de retete

 1. ISABELA on 17/07/2009 at 12:23 said:

  Diana mersi pentru leapsa :)Cam asa arata si caietele mele de retete ๐Ÿ™‚ Cred ca pe la 10 ani am inceput sa scriu primul caiet de retete, a urmat unul cu taeturi din reviste, pe care mi l-a furat cineva :(. Am sa le fotografiez si eu, dar te anunt ca sunt patate de ulei, ciocolata, sunt foarte ravasite :)), saracele prin cate au trecut.Puup, un week-end minunat.

 2. DiAnais on 17/07/2009 at 13:11 said:

  Isabela, de-abea astept sa le vad :). Dupa cum vezi, nici al meu nu-i prea curat.:)

 3. ISABELA on 17/07/2009 at 19:02 said:

  Diana mi-am adfus aminte ca am postat acum ceva timp pe blog cateva din revistele mele ๐Ÿ˜› uite aici: http://dobrinisabela.blogspot.com/2008/01/cartile-revistele-caietele-mele.htmlDar mai facut un post ๐Ÿ™‚

 4. DiAnais on 17/07/2009 at 19:51 said:

  Si eu ma gandeam sa-mi pozez revistele si cartile de bucate. Poate intr-un post viitor.:)

 5. LauraAdamache on 20/07/2009 at 19:39 said:

  Diana draga mea este cea mai originala si frumoasa leapsa din cate am vazut pana acum. Tare rau imi pare ca nu pot participa pentru ca toate retetele mi le tin intr-o agenda pe calculator. Cu ceva ani in urma incepusem sa imi scriu retetele pe un caiet si promit ca daca il am aici preiau cu cea mai mare placere leapsa. Te pup si iti multumesc mult ca te-ai gandit la mine!!

 6. DiAnais on 20/07/2009 at 20:46 said:

  Laura, sa stii ca se accepta si PrintScreen-uri dupa agenda din calculator…atat cat sa aruncam un ochi. ๐Ÿ™‚ Tocmai de-aia am facut leapsa – pentru diversitate!

 7. Ina on 22/07/2009 at 14:54 said:

  Pffff… caietul meu e la inceput de drum. Abia daca are 10 retete in el ๐Ÿ™‚ Eu nu imi scriu retetle (decat pe blog). Le notez fie pe o fituica de hartie, fie las calcul deschis si fac drumuri din bucatarie ca sa citesc reteta ๐Ÿ˜€ Dar postez alea cateva care le am in caiet.

 8. DiAnais on 22/07/2009 at 16:07 said:

  E greu cu plimbarile bucatarie-calculator. Si eu mai fac asa :)).

 9. Pingback: Caietul de retete | Rasfaturi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation