Cu ultima suflare – Paul Kalanithi

Spre sfarsitul acestei carti m-am emotionat foarte tare si mi-am amintit de o sumedenie de lucruri pe care nu ar trebui sa la uit niciodata. Asa m-am hotarat sa scriu despre ea aici. Mi se pare ca timpul meu este atat de limitat dar, de fapt, am tot timpul din lume.

Cu ultima suflare este istoria unei boli, povestea adevarata a unui neurochirurg stralucit care moare de cancer fiind foarte tanar. Initial cartea nu mi s-a parut cine stie ce, vorbind din punct de vedere literar. E normal sa simti ca o astfel de soarta este tragica dar asta este un lucru separat de literatura. Ceea ce m-a facut sa apreciez cartea, insa, este epilogul scris de sotia lui Paul Kalanithi, dupa ce acesta a murit. Sunt cateva pagini din care reiese o iubire fara margini, o sensibilitate extraordinara si o atitudine impresionanta in fata unei dureri atat de mari cum este pierderea celui iubit. Nu mi se intampla asta prea des, aproape deloc, dar recunosc ca mi-au dat lacrimile citind-o.

Asadar, in orice etapa a vietii va aflati, merita sa acordati cateva zile acestei carti si sa invatati despre iubire, dedicatie, pasiuni si (da, stiu ca suna bombastic) despre ce inseamna sa traiesti. Probabil ca fiecare va avea propria revelatie in ceea ce priveate cartea aceasta. Pentru mine, epilogul acela a fost cu adevarat deosebit, o lectie daca vreti si voi face un efort constient sa ma gandesc la el mult timp de acum incolo.

Print Friendly

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arata-ne ca nu esti un robotel. *

Post Navigation

 
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.