Cuvinte de iubire – Guy de Maupassant

Acum ceva timp, editura All m-a surprins cu o colectie foarte faina care se numeste Iubiri de altadata. Mi-a placut de cum am pus ochii pe ea – carti in format de buzunar (numai bune de plimbat dupa tine), coperti frumoase numai bune de infrumusetat biblioteca si mai ales, povesti alese pe spranceana – povesti de dragoste, in toate ipostazele ei. Colectia include autori clasici si titluri cunoscute si este de o dragalasenie pe care numai fetele pot sa o inteleaga. 😀 Sunt cartile perfecte de daruit iubitei sau sotiei (de preferat toate deodata! :))).

Cea cu care am inceput eu este colectia de povestiri a lui Guy de Maupassant – Cuvinte de iubire. Maupassant aduna la un loc o serie de povesti despre amorul in Franta secolului 19. Mai degraba decat povesti de dragoste, acestea sunt ironii fine la adresa acestui sentiment si mai ales a oamenilor care-l traiesc in fel si chip, autorul fiind un fin observator al comportamentului oamenilor care se pretind indragostiti. Este o colectie amuzanta si antrenanta care include tot felul de istorii si personaje de la cele mai haioase la unele aproape tragice dar pastrand totusi un umor subtil care te face sa revii mereu la carticica aceasta plina de haz. Ironia care razbate printre randuri este un adevarat deliciu. Imi plac foarte mult povestile acestea pline de umor subtil care aduc in evidenta neajunsurile oamenilor si care-mi amintesc de Caragiale. A fost o placere si o relaxare sa-mi petrec timpul alaturi de povestirile lui Maupassant, ceea ce va doresc si voua. 🙂

Carticica este 20 lei pe site-ul editurii si se gaseste acum in mai toate librariile.
Din colectie mi-au mai atras atentia:

Ea si el – George Sand

Ali si Nino – Kurban Said

Femeia de ciocolata – Gib Mihaescu

Prima iubire – Turgheniev

Iubire si gimnastica – Edmondo de Amicis

Sotii de artisti – Alphonse Daudet

O mica gluma – Cehov

Print Friendly

Related posts:

4 Thoughts on “Cuvinte de iubire – Guy de Maupassant

  1. am vazut pe net, mai ales pe bloguri, ca aceasta colectie de la All este foarte apreciata. nu vreau sa supar pe nimeni, dar cartile, povestile expuse nu sunt siropoase? nu-i prea multa dragalesenie acolo? multumesc mult.

    • Diana Borca on May 8, 2013 at 7:05 pm said:

      Si eu ma tem de “siropuri” dar aici nu a fost cazul. Este o culegere de povesti haioase, pe mine m-au amuzat. Este o lectura usoara, de aerisit creierul dar fara telenovele.

  2. Pingback: Ultimele pregatiri |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arata-ne ca nu esti un robotel. *

Post Navigation

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.