Prin biblioteca Mihaelei

N-am mai primit demult o poveste din biblioteca asa ca m-am bucurat mult sa o primesc pe a Mihaelei pe care v-o prezint mai jos. Proiectul Prin biblioteca a cam lipsit la apel in ultimul timp dar el imi este foarte drag si m-as bucura sa-l continui. Va invit cu drag sa participati! Iata si o lista cu bibliotecile de pana acum:

Si acum sa revenim la Mihaela. Textul si pozele ii apartin. Click pe ele pentru a le vedea mai mari.

Ideea unei biblioteci personale mi-a venit candva in timpul anului trecut, cand in timpul unei discutii cu niste prieteni am ajuns la concluzia ca am niste carente la capitolul lectura care ar trebui rezolvate(ce-i drept citeam si inainte dar nu la modul foarte serios). Si cum pofta vine mancand am ajuns dintr-un cititor ocazional un fel de „book-freak” si acum incerc sa imi limitez bugetul pentru cumparat carti.

Una din primele carti pe care mi le-am cumparat, si de la care a inceput sa creasca biblioteca mea, a fost Madame Bovary a lui Flaubert.  Apoi mi-am mai luat cateva carti de la Editura Pro pentru ca aveau o oferta buna,  au urmat cartile de la Adevarul pentru ca aveau titluri clasice si un pret bun, Biblioteca pentru toti , iar apoi am facut cunostinta cu Elefantul si am inceput sa cumpar carti iresponsabil. Nu am toate cartile din anumite colectii pentru ca le cumpar in functie de ce vreau sa citesc, nu ca sa fie colectia completa. De asemenea pe masura ce citesc carti care nu imi plac le duc la anticariat ca sa imi fac loc pentru alte carti.

Imi aranjez cartile aproape ca un maniac. Le impart pe domenii, pe care le impart dupa colectii. Colectiile le impart dupa autori in ordine alfabetica si unde am mai multe carti de acelasi autor le aranjez in ordine alfabetica dupa titlu.


Cartile rosii de la adevarul stau pe birou pentru ca nu le-am mai gasit loc pe rafturi. Langa birou am o biblioteca in care am asezat toate cartile care nu sunt de beletristica.

Pe primul raft am Colectia Mari compozitori si cartile random (diferite domenii aranjate aproape random).

Urmatorul raft este work in progress si contine cartile de arta, fotografie, publicitate si design.

Pe al treilea raft am cartile de psihologie, filozofie, si religie. Pe ultimul raft sunt cartile de bucate si mini-colectia de Good Food. Lipseste din peisaj Vegetariana, una din cartile mele preferate, pe care o folosesc ca suport de laptop cand stau in pat, si Tehnici si ustensile in bucatarie pe care o tin in bucatarie pentru momentele cand am nevoie de un extra-sfat.

Pe noptiera imi tin cartea pe care o citesc (acum Doamna din Avalon) si books to read pe care le aranjez in ordinea in care vreau sa le citesc.

Vis-a-vis de pat mai am doua biblioteci mai mici in care imi tin cartile de beletristica. Pe raftul de sus al primei bibilioteci imi tin colectia de carti verzi de la Adevarul, iar pe urmatoarele doua rafturi Biblioteca pentru toti, cateva carti de povesti si seria In cautarea timpului pierdut a lui Proust.

In cea de-a doua biblioteca imi tin celelalte carti de beletristica ce nu fac parte dintr-o colectie anume si Dex-ul.

Imi place in general sa citesc beletristica iar printre autorii mei preferati se numara Dostoievski, Fowles, Zafon, Rebreanu, Eliade, Tolstoi, Ian McEwan si Rushdie.

Ii multumesc Mihaelei pentru ca a participat la proiect si va astept si pe voi! 🙂

Print Friendly

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arata-ne ca nu esti un robotel. *

Post Navigation

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.