Totul despre baieti – Nick Hornby

Titlu original: About a boy

Traducere in limba romana: la editura Humanitas dar nu stiu sa va spun de cine pt ca eu l-am citi in engleza – nu o gasesc de cumparat online asa ca nu am sa va dau link

De cumparat in limba engleza:  aici la 8 euro

De cumparat pentru Kindle: About a Boy – 12.99 $

Parerea mea: 3 stelute din 5

Mi-am aminitit zilele trecute de o carte pe care am citit-o luna trecuta si mi-a placut, sau mai degraba a fost potrivita cu starea mea de atunci asa ca mi-a ramas in minte. Unele personaje din carte asculta Nirvana (actiunea se petrece in jurul anului 1994, anul mortii lui Kurt Cobain), ceea ce m-a facut sa-mi dezgrop din colectia de cd-uri, albumele formatiei si de atunci le tot ascult cu nostalgie. 🙂 Imi place mult sa gasesc in romane muzica adolescentei mele, sau alteori muzica noua pe care o descopar atunci, pentru ca astfel asociez romanul cu melodia sau formatia respectiva si mi se impletesc in minte intr-un mod foarte fain.

Romanul este (exact asa cum ii zice titlul in engleza) despre un baiat sau mai precis despre 2. Impresia mea intitala a fost ca romanul se desfasoara pe doua planuri din viata aceleiasi persoane dar s-a dovedit ulterior ca era de fapt vorba despre un baiat si un alt barbat mai in varsta. Cei doi sunt foarte asemanatori prin singuratatea lor si problemele de socializare si relationare emotionala cu ceilalti. Cand se intalnesc, se ajuta reciproc (desi fara intentie), pentru ca ulterior vietile lor sa inceapa sa intre in normal. Frumusetea povestii vine chiar din frumusetea relatiei dintre ei. Mai rar vezi o relatie de prietenie intre un copil de 12 ani si un adult de trei ori mai mare decat el dar sinceritatea naiva a lui Marcus (copilul) si cinismul putin ridicol al lui Will(adultul) fac deliciul acestui roman.

Mi-a placut mult si stilul autorului, simplu si usor de urmarit, romanul se citeste repede si e usor sa te identifici cu personajele sau macar cu trairile lor – sau cel putin cu ale baiatului aflat in pre-adolescenta si care traieste sentimente comune tuturor copiilor in aceasta perioada. E un roman scris foarte frumos, cu talent si care chiar merita citit.

Print Friendly

Related posts:

One Thought on “Totul despre baieti – Nick Hornby

  1. este genial si filmul…foarte funny…cu hugh grant si rachel weisz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arata-ne ca nu esti un robotel. *

Post Navigation

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.