Despre iubire si iluzii si multe intrebari

Citesc despre iubire intr-o carte scrisa din dragoste pentru Francoise Sagan – scriitoare de care eu nu am citit nimic (stau foarte prost la capitolul literatura franceza) dar al carei farmec m-a prins usor.

Povestea unei iubiri m-a tinut, in saptamana ce-a trecut, legata de lumea care pe mine ma echilibreaza si ma ajuta sa depasesc diverse situatii – lumea lecturii. Nu stiu cum s-a potrivit sa o citesc exact atunci cand aveam nevoie de ea si cum toate gandurile scriitoarei, asternute pe hartie dintr-o iubire enorma, mi-au temperat si mie anumite stari si m-au invatat lucruri pe care le stiam deja dar cine stie pe unde se pierdusera.

Dragostea pentru o scriitoare renumita, excentrica, bogata, dependenta de droguri si inconjurata de admiratori nu e usoara dar…pana la urma dragostea nu-i prea usoara oricum iar carticica aceasta transmite o liniste si o impacare cu iubirea care m-a uns pe suflet.

“Cine poate fi mai imbecil decat un indragostit?  …   Pentru ca cel pe care-l iubim nu exista.”

Am contemplat toata saptamana aceasta iluzie a iubitului si am ajuns intr-un sfarsit la aceeasi concluzie cu autoarea. Fara nici un pic de ironie pot spune ca merita sa iubesti o iluzie dar e important sa o constientizezi ca atare si sa ii accepti si realitatea ca fiind diferita. Se zice la noi ca niciodata nu iese fum fara foc si intradevar asa este caci orice iluzie cat de mare ar fi, undeva un sambure de adevar tot are si dragostea respectiva nu s-a nascut din nimic. Si pana la urma, ‘Tis better to have loved and lost. Than never to have loved at all” – adaptabila la – e mai bine sa iubesti o iluzie decat sa nu iubesti deloc!

Cu acestea-n gand si suflet va doresc o saptamana linistita, plina de iubire, fie ea si pentru o iluzie!

P.S. Voi ati citit ceva de Sagan? Cum v-a placut? Ce parere aveti despre citatul de mai sus despre iubitul care nu exista? Vi se intampla sa cititi uneori exact cartea de care aveati nevoie?

P.S. 2 – cartea-i doar 10 lei la Nemira.

Print Friendly

Related posts:

2 Thoughts on “Despre iubire si iluzii si multe intrebari

  1. Pingback: Update de lectura | Cartile din viata mea

  2. Pingback: Reduceri/recomandari » Cartile din viata mea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arata-ne ca nu esti un robotel. *

Post Navigation

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.