Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – Ransom Riggs

Titlu original: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Tradusa in limba romana: de Gabriella Eftimie la editura Art

De cumparat in limba romana: 30 lei

De cumparat in limba engleza:  aici la 8.48 euro

De cumparat pentru Kindle: aici la 7.99 euro dar merita luata pe hartie, pentru ca pozele nu se vad foarte bine pe Kindle

Parerea mea: 5 stelute din 5

Anul trecut cam pe vremea aceasta se lansa un foarte fain si interesant roman. Ce era atat de interesant la este faptul ca ideea sa a pornit de la colectia de fotografii a autorului. Acesta a vrut sa le publice intr-un album dar editorul i-a sugerat sa croiasca pe langa ele si o poveste. Si rezultatul este surprinzator, o poveste ce pare pentru copii dar poate fi incadrata si in categoria realismului magic.

Povestea este simpla dar atragatoare si captivanta. Un baiat pleaca pe urmele povestilor bunicului dupa ce acesta moare tragic intr-o lupta violenta cu ceea ce par a fi animale salbatice. Exista ceva cu totul deosebit la povestile acestui batran, amintiri din propia sa copilarie, presarate cu intamplari fantastice si personaje incredibile. Moartea brusca a bunicului il lasa pe nepot intr-o stare de nesiguranta destul de neplacuta asa ca parintii il duc la psihiatru iar acesta ii recomanda, intr-un final, sa-i indeplineasca bunicului ultima dorinta – aceea de a calatori catre insula pe care isi petrecuse acesta copilaria. Pe insula insa, lucrurile sunt din ce in mai ciudate iar personajele din povestile bunicului se dovedesc a fi adevarate.
Povestea este presarata, din loc in loc, cu fotografii ale personajelor ceea ce o face si mai atragatoare. Daca la inceput totul pare sa se desfasoare intr-o realitate asemanatoare cu a noastra, ulterior evenimentele iau o turnura ciudata si mai ales, fantastica.
Mi-a placut foarte mul romanul – o poveste pentru oameni mari cu personaje inedite si intamplari care-si gasesc radacinile in realitate dar par rupte dintr-o alta lume. Mie mi-a vorbit despre prejudecati si intoleranta, despre iertare, amintiri si dragoste dar cine stie, voi ce veti lua din ea, cand o veti citi.

Print Friendly

Related posts:

One Thought on “Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – Ransom Riggs

  1. Pingback: ce scrii cand n-ai nimic de zis? « In jurul Kadiei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arata-ne ca nu esti un robotel. *

Post Navigation

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.