The Story Sisters – Alice Hoffman

Alice Hoffman este autoarea care a scris Regina de gheata, o carte aparuta acum cativa ani in colectia Cotidianul la editura Univers. Va spun asta de la inceput, in caz ca nu stiti de unde va e cunoscut numele, asa cum am patit eu. Mie mi-a placut foarte mult Regina de gheata si din acest motiv m-a atras si acest titlu. Nu am fost dezamagita, Alice Hoffman este o scriitoare pe gustul meu. Se simte ca scrie cu pasiune si are acel “ceva” care ma face sa citesc o carte pe nerasuflate.

Romanul este povestea a trei surori care traiesc intr-o lume minunata a propriei lor imaginatii.Viata lor incepe ca o poveste dar pe masura ce fetele cresc si se schimba, aflam ca povestea nu fusese decat o metoda de a se salva de tristetile unor traume din copilarie. Cele trei isi imagineaza o lume si un limbaj numai al lor care le apropie si le transforma parca in personajele fantastice care chiar ele isi doresc sa fie. Intr-una dintre ele, autoarea a surprins neasteptat de bine zbuciumurile adolescentei, cu atat mai mult cu cat era vorba despre un copil trecut printr-o trauma grava.  Relatia dintre surori este la inceput idilica dar se dovedeste prea trist de reala si totusi asta mi-a placut la ea, faptul ca nu se mai idilizeaza dragostea dintre surori, faptul ca autoarea scrie sincer despre invidiile si rautatile de care numai surorile sunt in stare.

Este un roman trist, cu intamplari despre care nu vrei sa citesti, dar scris bine si fara agresivitati inutile, atat de bine incat cu greu m-am putut dezlipi de carte pana la sfarsit. Personajele sunt interesante si complexe, fiecare dintre surori dar si mama lor au cate o poveste proprie si toate sunt fascinante prin tristetea lor si prin felul in care sunt intr-o continua schimbare. Cu greu mai gasesc o carte careia sa nu-i prezic sfarsitul dar aceasta a fost una dintre ele, desi nu-i un sfarsit fabulos sau iesit din comun. Este unul dintre romanele simple, care se dezvaluie treptat, oferind la fiecare pas cate ceva nou si interesant, oferind prin fiecare personaj, o fiinta parca reala de care sa te atasezi.

Ar fi multe de scris despre acest roman dar sunt total lipsita de inspiratie si timp. Am vrut musai sa va spun despre el insa, pentru ca merita citit. Pe mine m-a convins sa mai bantui si dupa alte carti ale autoarei. 🙂

Print Friendly

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arata-ne ca nu esti un robotel. *

Post Navigation

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.