Doua vorbe(sau mai mult) despre Kindle Daily Deal

M-am gandit sa va spun doua cuvinte despre oferta Kindle Daily Deal. Este (desigur) sustinuta de Amazon si consta in oferirea unei carti la reducere, in fiecare zi alta. Reducerea este substantiala, uneori ajunge si la 80%. In orice caz, cartea nu depaseste niciodata 2.99 dolari dar am cumparat si cu 0.99. Ofertele sunt diverse, din toate domeniile; eu am luat deja destule, atat fictiune cat si non – fictiune. Nu toate cartile din oferta sunt de interes pentru un public romanesc (sunt unele cu inclinatii religioase – christian fiction – sau biografii ale unor personalitati din istoria americana) dar, per total, se poate spune ca este o oferta variata. Am gasit chiar unele titluri pentru copii.

Singura problema cu aceasta oferta este ca nu toate cartile sunt disponibile si in Romania. In sensul ca, daca aveti Kindle-ul inregistrat pe contul vostru Amazon, iar acesta are o adresa de Romania, veti vedea ca multe dintre carti au un pret diferit atunci cand vreti sa le cumparati. Asta din cauza diverselor probleme de copyright (pe care eu nu le inteleg). Totusi, exista un artificiu pentru acest lucru si e relativ simplu. Nu trebuie decat sa va inregistrati Kindle-ul pe o adresa din America. Gasiti aceste optiuni in pagina Manage your Kindle unde puteti adauga cu usurinta mai multe adrese. Probleme de copyright exista si pentru unele state din America. Astfel, eu am platit niste taxe la unele carti, despre care habar n-aveam. E adevarat ca n-au fost decat cativa centi, deci nimic serios, dar cred ca sunt in functie de valoarea cartii asa ca trebuie sa fiti foarte atenti atunci cand cumparati ceva.

Totusi, eu mi-am lasat Kindle-ul pe adresa aceea pentru ca oricum nu cumpar de pe Amazon altceva decat carti pentru Kindle si pentru ca beneficiez astfel de diverse reduceri la mai multe titluri. E o oferta buna, pacat ca e destul de restrictiva cu alte tari decat America. Si din nefericire, Amazon uk nu livreaza in Romania, nici macar carti digitale.

Nu am sa inteleg niciodata de ce cartile digitale sunt atat de scumpe. Noile titluri mai ales,sunt intotdeauna cu 2-3 dolari mai scumpe decat editia tiparita. Si asta in conditiile in care nu se cheltuiesc acei bani cu hartia, imprimatul, distributia si atatea altele. Inteleg ca se tem foarte tare de piraterie dar, pana la urma, nu vad ce atata tambalau. Atunci cand imi place o carte mult, mi-o cumpar si pentru colectia tiparita si ca mine sunt foarte multi. Dupa mine, cartile digitale ar trebui sa aiba un pret cel putin injumatatit fata de cele tiparite. Dolarii aceia in plus pur si simplu nu se justifica.

Asadar, oferta aceasta zilnica este foarte buna, desi, evident ca nu se aplica la titluri noi sau de mare interes. Totusi, se mai strecoara pe acolo si carti bune si foarte bune.

Print Friendly

Related posts:

One Thought on “Doua vorbe(sau mai mult) despre Kindle Daily Deal

  1. Pingback: Anchee Min – Perla Chinei | Cartile din viata mea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arata-ne ca nu esti un robotel. *

Post Navigation

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.