Despre zane miloase si pitici hidosi


Nu stiu in ce fel se citeste aceasta poveste prin ochi si minte de copil, si trebuie sa recunosc ca imi pare rau ca nu stiu. Lectura ei ca “om mare” implica atat de multe ganduri, asociatii, simboluri descoperite peste tot incat gustul dulce al unei povesti frumoase parca se cam pierde.
Imi place insa sa citesc povesti, si o fac incercand sa le citesc cu mintea mea de copil…atat cat pot. Pe Cinabru l-am descoperit la el pe blog :D, l-am si cumparat petntru ca a fost reeditat in coperti tare frumos colorate si l-am citit ca o relaxare dupa marea lectura de la inceputul anului (vezi aici) si pentru ca mi-era dor de povesti cu zane.
Asadar, ce recenzie sa-i faci unei carti care nu prea e scrisa pentru asa ceva ci mai degraba pentru a descreti frunti si provoca zambete – si chiar asta face cu mare talent. Mintea de copil isi imagineaza piticutul hidos care miauna in loc sa vorbeasca si zgarie si musca dar toata lumea il iubeste pentru ca este fermecat de o zana. Mintea de om mare vede o societate care incearca sa se modernizeze impotriva naturii ei fantastice.
Nu mai scriu altceva caci nu-mi place sa dezvalui povesti si sa stric surprize. Oricum, e o carticica de avut in biblioteca si citit when life gets too serious.

Print Friendly

Related posts:

3 Thoughts on “Despre zane miloase si pitici hidosi

  1. ChriSmilla on January 20, 2009 at 6:17 pm said:

    Eu nu stiu cum se citeste cu ochi de adult cartea asta; cand eram mica am citit-o si stiu ca mi-a fost foarte frica de piticul ala, am amintiri rele despre ea 🙂 De recitit.

  2. DiAnais on January 20, 2009 at 7:29 pm said:

    Adevarul e ca e un pitic tare rautacios :). Dar copiii de azi nu mai sunt asa sensibili cum eram noi.

  3. Cinabru on May 19, 2009 at 3:32 pm said:

    Una dintre cartile mele de suflet, de unde si numele blogului. Hoffmann e genial, absolut genial, dar din pacate s-a tradus prea putin la noi, si germana nu stiu deloc. Editia veche, de la Ion Creanga (1987 ?) e de cautat, sper sa o mai gasesc undeva, candva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arata-ne ca nu esti un robotel. *

Post Navigation

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.