Pagini de jurnal (7) – pe 2015

Ar trebui sa gasesc si alta formula in care sa va scriu dar pe aceasta am asimilat-o atat de bine incat nu ma simt prea confortabil sa scriu altfel. Nu stiu ce parere aveti voi despre ea dar daca acum asta simt sa scriu, asa voi face, in speranta ca anul asta sa fiu mai prolifica si in ceea ce priveste aceasta bucata a blogului care este mai mereu pustie si ne-updatata.

Am inceput anul cu liniste si pace, ceea ce va doresc si voua pentru ca este nemaipomenit. Desigur, sampania si tiramisu de la miezul noptii au avut si ele un cuvant de spus in privinta asta. De fapt, au fost atat de bune incat nu le-a vazut nici Facebook-ul, nici Instagramul. Mi-am dat seama acum ca am facut cel mai bun tiramisu din viata mea si nu am nici o poza sa o dovedesc. :)) Anyway, exista viata si in afara social media, indiferent care ar fi aparentele.

Propunerile mele pentru mine pentru acest an sunt destul de simple iar asteptarile mai mult decat mici. No great expectations, no great disappointments. Asta incerc sa tin in minte de cativa ani. Unele dintre dorinte nu pot fi facute publice pentru ca nu le sta bine decat acolo, pe rafturile pitite ale mintii mele. Altele insa, parca ar beneficia de putina publicitate, nu de alta dar e stimulant pentru mine sa le stiu scrise – imi par mai reale si ma obliga cumva sa nu le uit de-a lungul anului.
Asadar, ce imi doresc cel mai mult pentru 2015 este sa scriu. Sa scriu aici, sa scriu de mana, sa scriu scrisori, sa scriu in jurnal (in care am scris cam de 2 ori pe ani in ultimii 10 ani). Nu atat pentru ca as avea ceva memorabil de lasat urmasilor cat pentru ca este un bun exercitiu pentru mine. Scriu de mana din ce in ce mai putin si simt cum ma dezobisnuiesc, cum mi se urâţeşte scrisul, cum imi scapa litere aiurea pe ici pe colo.De asemenea, desi citesc atat de mult, am unele blocaje in ceea ce priveste conversatia care ma frustreaza. Sper ca scrisul sa ma ajute in aceste privinte si sper sa incetez odata cu procrastinarea si sa ma disciplinez. Vreau sa am un an mai disciplinat in multe privinte.

Pe sfarsit de an, am descoperit cateva pagini care sper sa ma ajute sa ma mai deconectez de la social media de care abuzez in detrimentul unor activitati mai educative. Sunt foarte fericita cu tot ce mi-a adus Facebook-ul – in principal oameni frumosi si dragi cu care rezonez mai mult decat cu cei din viata reala si publicitate pentru blog; dar imi doresc sa ma bucur si in alte feluri de timpul (mult) pe care-l petreceam pe Fb. Asadar, de fiecare data cand imi aluneca mouseul catre iconita de Fb, am sa intru pe aceasta pagina. Am mai trecut pe acolo dar o uitasem si am redescoperit-o azi. Daca vi se pare interesanta, puteti sa incepeti chiar cu articolul lor retrospectiv. Mie mi-a placut in mod deosebit articolul despre scris si jurnale, extrem de potrivit cu rezolutia mea pe anul asta. Pagina pare sa fie o sursa nesfarsita de informatie si articole interesante care cred ca ma va tine departe de navigarile fara rost pe wall-ul de Fb. In acelasi scop dar cu alt subiect mai am si The Kitchn si Apartment Therapy. Daca mai aveti recomandari in sensul asta, le primesc cu drag.

Răzleţe:

Am dereticat biblioteca, sau mai bine spus am indesat cartile pe unde am putut pentru ca nu mai am suficient loc sa o organizez cum trebuie. Ma bucur insa sa le vad la linie. 🙂

biblioteca

Mi-am pregatit instrumentele pentru scrierile de anul acesta. In poza se vede si noua metoda anti-stress: o carte de colorat. 🙂

writing gear

Mi-am facut o lista mentala de carti pe care sa le citesc pana in martie. Am sa incerc sa nu imi cumpar carti pana atunci pentru ca am atat de multe la rand pentru lectura si toate sunt foarte interesante.

Am primit 2 carti cu retete care se potrivesc planurilor mele culinare pentru anul acesta – una este Love Your Leftovers pe care ati vazut-o de Craciun si cealalta imi face viata mai usoara pentru ca are caloriile deja calculate. Sa vedem ce-o iesi.

Cam atat pentru azi. Sa avem un an prolific, plin de inspiratie, carti bune si bucurii marunte. Va imbrăţişez cu drag!

ingeras

Print Friendly

Related posts:

5 Thoughts on “Pagini de jurnal (7) – pe 2015

  1. Bune planuri – iti doresc sa le indeplinesti cu succes.
    Multumiri pentru urarile de bine si pentru vizitele pe blog. Sa ne vedem si auzim online cu bine si in 2015 🙂

  2. Pingback: Pagini de jurnal – ganduri si lecturi online (8) |

  3. Aveam și eu două cărțulii de colorat, păstrate în același scop, dar mi le-au găsit nepoții și uite așa metoda mea de destresare a ajuns la doi copilași care chiar s-au bucurat de cadou. Las’ că mă destresez eu altfel. 😉

    • Diana Borca on 05/02/2015 at 14:51 said:

      La mine n-are cine s-o fure. 😛 Doar ca mi s-a cam urcat la cap, mi-am luat culori smechere si acum as vrea si carioci. :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.