Pagini de jurnal (4)

 

Astazi: mergand spre munca, am vazut in curtea unei biserici o multime de carti insirate pe jos, pe o prelata. Sigur, erau carti religioase care nu ma intereseaza catusi de putin si totusi, bucuria initiala, negandita, a unui targ de carti ad hoc mi-a amintit de alte vremuri si m-a facut sa zambesc larg.

Ma gandesc: la cat de bun ar fi un astfel de targ de carti in Constanta…ceva nepretentios unde sa poata veni lumea sa-si aduca vechile carti, sa le schimbe cu altele sau sa le vanda, un targ-anticariat cu preturi mici, asa cum trebuie de fapt sa fie un anticariat.

Am aflat: cei de la Libris au un pret foarte bun pentru o carte – The Goldfinch – pe care tot imi doresc sa o citesc. Ma asteapta pe Kindle dar din cine stie ce motiv misterios, o tot aman.

Mi-e dor: de Madrid. Nu stiu ce m-a palit…mi-l amintesc cu soare si caldura la propriu si la figurat, mi-amintesc de El Corte Ingles de unde am luat gazpacho la cutie de carton si a fost mai bun decat cel pe care-l fac eu acasa. Mi-amintesc de taximetristul care m-a dus noaptea de la aeroport pana in Plaza de Cibeles si acel “Hola morena!” care a dat tonul intregii mele vacante in orasul in care toata lumea zambeste.

Citesc: Pe cand eram doar niste pusti de Patti Smith, o carte achizitionata prin intermediul Asociatiei Dare to Dream care au avut un foarte minunat proiect acum ceva timp. Am fost putin deconectata de lectura saptamana aceasta dar daca reusesc sa termin articolele pe care le pregatesc pentru voi pe lecturi si rasfaturi, presimt ca voi avea o duminica de citit.

Astept: sa se raceasca ceaiul, primul chai de anul acesta, pliculet pretios, primit in dar de la consort si plimbat prin posete pana in aceasta seara in care am timp sa-l savurez.

In bucatarie: am vase de spalat. Sa nu vorbim despre asta.

Planuri pentru saptamana viitoare: Nu vreau decat sa nu ma enervez cu nimeni si sa ajung (poate) la un concert.

Un citat care mi-a placut: “I’m always happy! Sasha said. Sometimes, I just forget.Jennifer Egan – A Visit from the Goon Squad

O imagine pentru azi:

lovers

Print Friendly

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.