Inceput

După o vară amorţită în care mi se pare că nimic nu s-a întâmplat, în care am trăit exclusiv în cărţi, iata ca la sfârşit situaţia s-a îmbunătăţit considerabil şi am avut ultimele două săptămâni pline de aer şi lumină, pline de oameni frumoşi, munte, mare, linişte şi pace. Nesperate şi neaşteptate, aceste bucurii simple m-au înviorat şi mi-au schimbat puţin perspectiva. Ce bine e să ieşi din casă din când în când, fără planuri prea multe şi fără stres. Doar să te laşi puţin dus de evenimente şi să te bucuri de orice vine spre tine.

Asadar, a fost aer curat, culmi, paduri, mancaruri gustoase, plimbari lungi, verde. A fost bine.

busteni 3

Ca idei de sfarsit şi recomandări:

– E frumos la Buşteni în afara sezonului – e liber si aerisit, nu e coada la telecabina, te plimbi mai frumos prin padurile mai goale.

– Mancarea e buna de tot la Restaurant Alex in Sinaia chiar si cand nu mai e nimeni altcineva in restaurant (sfarsitul sezonului, dupa cum ziceam).

– Papanaşii sunt la fel de grozavi ca întotdeauna la Casa Ancuţei in Buşteni. Faptul ca revenim în Buşteni în fiecare an se datoreaza într-o mică măsură şi papanaşilor. :))

– Trenul direct Constanta – Buşteni e grozav. Ajungi în 4 ore şi un pic. E adevărat că trebuie să te trezeşti devreme: pleacă la 5,40 din Cta dar până ajungi acolo pe la 10, numai bine te dezmeticeşti.

– E frig la Buşteni în septembrie! Cu o minimă de 3 grade noapte, nu cumva să vă lăsaţi acasă pijamalele de iarnă. Pentru cui îi place să călărească munţii, musai geacă de vânt şi căciulă.

Şi cum zicem cu altă ocazie, e greu la munte (şi la deal, şi la vale) dar e frumos şi merită. Măcar drumul până la crucea de pe Caraiman să-l faceţi. Peisajele sunt pur şi simplu divine, e greu de exprimat în cuvinte cât de frumos e acolo sus.

Print Friendly

Related posts:

One Thought on “Inceput

  1. Da da da, papanasii de la Casa Ancutei sunt primii in topul meu. De fiecare data au fost foarte gustosi! Pozele sunt reusite si mi-am adus aminte cu placere de escapadele pe care le faceam si eu la munte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.